מנות פסטה הן מנות
שאני חוזרת אליהן בעיקר בגלל שהן מאוד פשוטות ומהירות להכנה ומאוד משביעות.
גם כשאני חוזרת בלי כוח מהעבודה, פסטה זה משהו שאני יודעת שאם יש לי את כל המרכיבים למנה שאני רוצה להכין, לא תעבור יותר מחצי שעה עד שהארוחה תהיה מוכנה.
גם כשאני חוזרת בלי כוח מהעבודה, פסטה זה משהו שאני יודעת שאם יש לי את כל המרכיבים למנה שאני רוצה להכין, לא תעבור יותר מחצי שעה עד שהארוחה תהיה מוכנה.
תוספת של ירקות תמיד
מקפיצים פסטה פשוטה והופכים אותה למנה משביעה ובריאה לעומת סתם מנת פסטה ברוטב
סטנדרטי.
שילוב של ירקות ירוקים עם מחבת חמה, מלח גס ושמן זית רק עושה להם טוב.
הקפצה מהירה במחבת, תיבול עדין של טימין וחומץ בלסמי מדגישים את המתיקות הטבעית של הבצלים ושילובם עם שאר הירקות.
שילוב של ירקות ירוקים עם מחבת חמה, מלח גס ושמן זית רק עושה להם טוב.
הקפצה מהירה במחבת, תיבול עדין של טימין וחומץ בלסמי מדגישים את המתיקות הטבעית של הבצלים ושילובם עם שאר הירקות.
רצוי להשתמש בפסטה
גדולה שמכילה- קונכיות גדולות או אפילו פפרדלה שתאסוף את רצועות הירקות לתוכה.
פסטה
עם ירקות ירוקים
2 מנות
2 מנות
1 קישוא בינוני
2 גבעולי בצל ירוק
100 גר' שעועית רחבה (בערך 6 תרמילים גדולים)
1 בצל סגול גדול
2 שיני שום כתושות
מלח גס גרוס
פלפל שחור
טימין מיובש
2 כפות חומץ בלסמי
שמן סומסום
שמן זית
פרמזן מגורד
חצי שקית פסטה גדולה
2 גבעולי בצל ירוק
100 גר' שעועית רחבה (בערך 6 תרמילים גדולים)
1 בצל סגול גדול
2 שיני שום כתושות
מלח גס גרוס
פלפל שחור
טימין מיובש
2 כפות חומץ בלסמי
שמן סומסום
שמן זית
פרמזן מגורד
חצי שקית פסטה גדולה
שוטפים היטב את
הירקות ומורידים את הקצוות.
פורסים דק את הקישוא, את הבצל חותכים לפלחים דקים, את השעועית חותכים לרצועות ארוכות דקות ואת הבצל הירוק חותכים לאורך לחצי ולרבעים ולרצועות באורך הקישוא בערך.
פורסים דק את הקישוא, את הבצל חותכים לפלחים דקים, את השעועית חותכים לרצועות ארוכות דקות ואת הבצל הירוק חותכים לאורך לחצי ולרבעים ולרצועות באורך הקישוא בערך.
מחממים מעט שמן זית במחבת פסים ומטגנים את הקישוא, הבצל הירוק והבצל הסגול.
מפזרים מעט מלח גס גרוס, פלפל שחור וטימין מיובש וכשהצד התחתון מקבל סימני חריכה יפים הופכים את הרצועות לצד השני.
כשהצד השני חרוך גם הוא מורידים לקערה ומניחים בצד.
את רצועות השעועית חולטים בסיר עם מים רותחים מומלחים כ-2 דקות ומוציאים לקערה עם מי קרח.
משם מעבירים את השעועית לאותה המחבת להקפצה מהירה. מעבירים לקערה יחד עם
שאר הירקות.
בקערה מתבלים את הירקות בשום הכתוש, חומץ בלסמי ומעט שמן סומסום ואם צריך מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור וטימין.
בקערה מתבלים את הירקות בשום הכתוש, חומץ בלסמי ומעט שמן סומסום ואם צריך מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור וטימין.
באותו הסיר שחלטנו את השעועית מבשלים את הפסטה עד שהיא מוכנה, מסננים את המים, מעבירים את הירקות המתובלים לתוכו ומערבבים היטב.
מעבירים את הפסטה לקערת הגשה ומפזרים מעט פרמזן מעל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה