נכון שלפעמים מתחשק
אוכל חם ומנחם, אבל לא רוצים משהו נורא כבד?
בשבילי בצקים הם מאוד מנחמים אבל אחרי האוכל אני מרגישה מאוד עייפה.
ארוחה בשרית שמכילה (כמעט) את כל מה שמתחשק מאוד קל להכין, במיוחד אם מכינים את הכל באותה התבנית.
בשבילי בצקים הם מאוד מנחמים אבל אחרי האוכל אני מרגישה מאוד עייפה.
ארוחה בשרית שמכילה (כמעט) את כל מה שמתחשק מאוד קל להכין, במיוחד אם מכינים את הכל באותה התבנית.
ככה המנה הזאת הגיעה. מאוד התחשק לי להכין לזניה, אבל ממש לא התחשק לי לשים את עלי
הלזניה כחלק מהמנה, למרות שאני מאוד אוהבת את המנה הבשרית הקלאסית.
מה כבר יכול להחליף
את עלי הלזניה? ירקות.
תפוחי אדמה, גזר וקישוא עושים את העבודה מצויין.
תפוחי אדמה, גזר וקישוא עושים את העבודה מצויין.
אתם יכולים לומר שזה סוג של מוסקה, ואולי אתם צודקים אבל כמו שהבנתם, אין אצלי
במטבח חצילים (חוץ מחמוצים) אז אתם מוזמנים לקרוא למנה איך שמתחשק לכם, רק תכינו!
כמה דגשים:
* מי שרוצה ואוהב יכול לחלק את הבשר הטחון ולערבב מכמה סוגי בשר- עוף, הודו...
* פה השתמשתי בעשבי תיבול מיובשים, תמיד זמינים. מי שרוצה כמובן שאפשר להשתמש בעשבי תיבול טריים.
* אם אתם רוצים להשתמש ברסק עגבניות מקופסא זה גם בסדר, רק תצטרכו לאזן את הטעמים כי לפעמים קופסאות השימורים מעט חמוצות יותר מעגבניות טריות.
* כדאי להכין את המנה יום לפני ההגשה, הלזניה מתייצבת במקרר והרבה יותר קל להוציא מהתבנית כשהיא יותר יציבה.
*נכון, זמן האפייה יחסית ארוך, זה בגלל כמות השכבות. אם אתם רוצים לקצר מעט א זמן האפייה אפשר לצרוב מעט את פרוסות הירקות על מחבת פסים, רק עד שהן מעט מתרככות.
* מי שרוצה ואוהב יכול לחלק את הבשר הטחון ולערבב מכמה סוגי בשר- עוף, הודו...
* פה השתמשתי בעשבי תיבול מיובשים, תמיד זמינים. מי שרוצה כמובן שאפשר להשתמש בעשבי תיבול טריים.
* אם אתם רוצים להשתמש ברסק עגבניות מקופסא זה גם בסדר, רק תצטרכו לאזן את הטעמים כי לפעמים קופסאות השימורים מעט חמוצות יותר מעגבניות טריות.
* כדאי להכין את המנה יום לפני ההגשה, הלזניה מתייצבת במקרר והרבה יותר קל להוציא מהתבנית כשהיא יותר יציבה.
*נכון, זמן האפייה יחסית ארוך, זה בגלל כמות השכבות. אם אתם רוצים לקצר מעט א זמן האפייה אפשר לצרוב מעט את פרוסות הירקות על מחבת פסים, רק עד שהן מעט מתרככות.
לזניית
בשר וירקות
600 גר' בשר בקר
טחון
2 בצלים סגולים בינוניים
שינים מראש שום שלם
2 גזרים גדולים
2 קישואים בינוניים
2 תפוחי אדמה גדולים
2 עגבניות רכות גדולות או שני חופנים של עגבניות שרי רכות מרוסקות
מלח גס גרוס
פלפל שחור גרוס
טימין
אורגנו
שום גבישי
2 בצלים סגולים בינוניים
שינים מראש שום שלם
2 גזרים גדולים
2 קישואים בינוניים
2 תפוחי אדמה גדולים
2 עגבניות רכות גדולות או שני חופנים של עגבניות שרי רכות מרוסקות
מלח גס גרוס
פלפל שחור גרוס
טימין
אורגנו
שום גבישי
קוצצים דק את הבצל
והשום.
מחממים מחבת גדולה עם 6 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום
ומטגנים עוד כשתי דקות.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים רק עד שהוא החליף צבע.
מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים רק עד שהוא החליף צבע.
מורידים מהאש ומניחים בצד.
מקלפים את תפוחי האדמה, שוטפים היטב את הגזרים והקישואים ופורסים את כל הירקות לפרוסות דקות לאורך, בערך בעובי 3-4 מ"מ. למי שיש מנדולינה מוזמן להשתמש בה.
בתבנית פיירקס בינונית מסדרים פרוסות תפוחי אדמה כשהן חופפות מעט אחת מעל השניה.
מעל מסדרים את פרוסות הקישואים אבל לא לאותו הכיוון של פרוסות תפוחי האדמה, לעשות כמו שתי וערב. מעל מסדרים את פרוסות הגזרים, לאותו הכיוון של תפוח האדמה.
מתבלים במעט שמן זית, מלח, פלפל, שום גבישי, טימין ואורגנו.
מעל מפזרים את תערובת הבשר הטחון המטוגן ודוחסים מעט את המלית.
מעל המלית מסדרים שוב את שכבות הירקות- מהסוף להתחלה- גזר, קישוא ותפוח אדמה.
מתבלים שוב את השכבה העליונה במלח, פלפל, שום גבישי, טימין ואורגנו.
מעל מורחים את רסק העגבניות וגם אותו מתבלים מעט.
מעל מזלפים מעט שמן זית.
מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה מאד (240) לכשעה, לאחר שעה בודקים את הירקותאם הם כמעט רכים ומוכנים פותחים את ניירהכסף ואופים עוד כחצי שעה על חום גבוה (200) עד שהם רכים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה