יום שני, 12 בינואר 2015

עוגת ליים ושקדים

אחד הדברים שאני אוהבת לעשות כשאני קופצת לביקור אצל ההורים זה טיול קטן בשדה שמאחורי הבית. כשעוד גרתי בבית שתלתי כמה עצי פרי בשדה, ועכשיו כבר כמה שנים אחר כך העצים מניבים פרי בכמויות שלא מביישות דוכן בשוק.
בסוף השבוע האחרון כשקפצתי לביקור עשיתי סיבוב "קניות" בעצים. לימונים, ליים, קלמנטינות ופומלית אדומה. כמה שפע!
מה אני אעשה עם הכל? עם כמה שאני כבר כן נמצאת בדירה רוב הסיכויים שחלק נכבד לא יספיק להיאכל.
החלטתי שלפחות הליים ימוצה עד סופו (אמנם עדיין נשארו לי שניים, אבל ברוב השתמשתי) והם ייכנסו לעוגה.

כולם מכירים עוגות לימון ועוגות תפוזים וזאת העונה להכין אותן, אבל מה עם הליים? נשאיר אותו בודד בגזרת הקינוחים והוא יהיה רק לקוקטיילים? למרות שאני מאוד אוהבת להכין קפירינייה אני לא יכולה לומר ששתלתי עץ שלם רק בשביל זה...
עוגות בחושות הן העוגות הקלות ביותר להכנה וגם מי שחושב שהוא לא מוצלח בתחום האפייה, יכול להצליח איתן.
פשוט לשים את כל החומרים בקערה, לערבב עד שהבלילה אחידה, להעביר לתבנית אפייה והופ לתנור!
את בסיס המתכון לקחתי ממתכון עוגת הגזר המתובלת שלי (כבר הכנתי כל כך הרבה גירסאות על הבסיס הזה, הוא פשוט כל כך קל להכנה ויוצא מוצלח עם כל מה שמכניסים אליו) ואליו הוספתי את הטעמים שרציתי.

כמובן שאם אתם לא מוצאים ליים, אפשר בקלות להמיר במיץ לימון, אבל סחוט טרי כן?
למרות כדאי לחפש, לליים יש טעם עדין מאוד ושונה מעט מהמלימון המוכר.

כשהעוגה יצאה מהתנור היה חסר לי משהו, בעיקר בהגשה.
אז הכנתי קליפות ליים מסוכרות. ממש לא חובה להכין אותן, אבל הן מאוד מוסיפות גם לטעם וגם להגשה. אם אתם החלטתם שכן להכין אותן, כדאי לקלף את הליים שתסחטו למיץ לפני שתחצו אותם.
ככל שעובר הזמן הקליפות המסוכרות מאבדות מעט מהמרירות שלהן, אז אפשר אפילו להכין כמה ימים מראש.
אם אתם לא רוצים להכין את הקליפות המסוכרות, תכינו רק את סירופ הסוכר, חצי מהכמות רק בשביל למרוח על העוגה לאחר האפייה.

עוגת ליים-וניל
250 גר' קמח לבן
80 גר' שקדים מקולפים גרוסים
כפית שטוחה אבקת אפייה
חצי כפית סודה לשתיה
200 גר' סוכר
160 מל' שמן צמחי
2 ביצים
L
180 גר' יוגורט (גביע גדול)
200 מל' מיץ ליים\לימון סחוט טרי
1 מקל וניל
גרידה מליים\לימון אחד גדול
קליפה משלושה ליים\לימונים גדולים
100 גר' סוכר
100 מל' מים
2 תרמילי הל
2 ציפורן

בקערה גדולה שמים את כל החומרים ומערבבים היטב.



מחלקים בין שלוש תבניות אינגליש קייק.
מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום בינוני (160) לכ-45 דקות, העוגה מוכנה כאשר קיסם ננעץ ויוצא לח עם מעט פירורים עדינים והחלק העליון מעט שחום.


להכנת הקליפות המסוכרות- מקלפים את הליים\לימון עם קולפן, לדאוג שכמה שפחות שכבה לבנה תישאר. 


קוצצים את הקליפות לרצועות ארוכות ושמים בסיר קטן יחד עם הסוכר והמים.


מביאים לרתיחה ומוסיפים את התבלינים. ממשיכם לבשל ברתיחה עדינה כ-7 דקות עד שהסירופ מעט מצטמצם.


מורידים מהאש ומעבירים לכלי עם מכסה.


כשהעוגות מוכנות מוציאים מהתנור ובעזרת כף\מברשת מורחים מעט מהסירופ על העוגות, רק כדי שיספגו מעט מהסירופ.
כשהעוגות התקררו לגמרי שומרים אותן בכלי אטום או עטופות בניילון נצמד עד להגשה.
לפני ההגשה חותכים, מעבירים לכלי ההגשה ומעל מפזרים את קליפות הליים המסוכרות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה