יום חמישי, 15 בינואר 2015

תבשיל עוף וחיטה

אני מאוד אוהבת חיטה. אני חושבת שהחיטה היא דגן לא מוערך כל כך.
כן, ברור שמחיטה מכינים קמח וקמח הוא הבסיס לכל מאפה. אבל ככה- במצב ההתחלתי, הכי בסיסי שיש, אני לא רואה הרבה במתכונים.

להכניס את החיטה בחמין או אפילו להחליף את האורז בריזוטו בחיטה יכול להביא את המנה למקום מיוחד ושונה לחלוטין. שילוב של חיטה בתבשילים מוצא את מקומו מצויין, הדברים היחידים שצריך לשים לב אליהם זה זמן הבישול וכמות הנוזלים.
תבשילים בשילוב עם ירקות ועוף מאוד אוהבים את החיטה, הבישול הממושך מוציא טעמים מתוקים מירקות השורש שמאוד מחמיאים לטעם העדין של החיטה.
באמת שלא צריך הרבה בשביל להכין תבשיל מלא בכל טוב ובטעמים נפלאים שימלא את הבית בריחות משגעים. ברגע שמתחילים לטגן את הבצל הקסם מתחיל לדעתי, והתבשיל הזה לא שונה מאחרים...

תבשיל כרעיים וחיטה
3 כרעיים מחולקות
3 בצלים גדולים
2 גזרים גדולים
2 קישואים גדולים
פלפל אדום גדול
2 כוסות חיטה נקייה
3 כוסות ציר עוף\ירקות (או מים רותחים אם אין ציר)
5 גבעולי בזיליקום
5 כפות שמן זית
שיניים משני ראשי שום
שבבי צ'ילי
מלח גס
פלפל שחור גרוס


בקערה קטנה כותשים חצי מכמות שיני השום, מתבלים במלח גס, פלפל שחור, שבבי צ'ילי לפי הטעם וחצי מכמות עלי הבזיליקום קצוצים ומערבבים. מתבלים את העוף היטב, גם מתחת לעור. 


בינתיים שוטפים היטב את הירקות וקוצצים אותם גס (קוביות בערך בגודל 2 ס"מ).


בסיר גדול מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל. כשהבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הגזר והשום ומטגנים יחד כ-7 דקות. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים עוד כ-5 דקות.


מוסיפים לתערובת את הקישואים ומתבלים במלח, פלפל ועלי הבזיליקום שנשארו. מערבבים היטב ומוסיפים את החיטה.



מטגנים את הכל יחד כ-5 דקות ומוסיפים את הנוזלים. מערבבים היטב ומכניסים את העוף- כרעיים כשהחלק של העור בתחתית.


מכסים ומבשלים עד רתיחה על להבה גבוהה, לאחר הרתיחה מנמיכים ללהבה הכי קטנה ומבשלים עוד כשלושת רבעי שעה כשהסיר מכוסה.


בתום זמן הבישול מכבים את הלהבה, פותחים את המכסה ומערבבים את החיטה בזהירות.
כדאי לסגור את המכסה ולתת לתבשיל לעמוד סגור כעשר דקות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה