יום שלישי, 5 במאי 2015

דואט קרקרים שיבולת שועל

נחשו מה?
כן, כן, זה הזמן הזה בחודש!
אה, לא זה.. התכוונתי לאתגר החודשי של מנטקה, נו באמת.
כן, אני די מפשלת בזמן האחרון עם עינייני האתגר בעיקר בגלל העבודה, אבל גם בגלל שעד שכבר יש לי רעיון אני לא מספיקה לבצע אותו. 
או לפחות זה מה שקרה בשלושת(!) החודשים האחרונים, אז אם אתם רוצים לבדוק מה היה:
וחודש אבוקדו! כן, אבוקדו! ואפילו היה לי רעיון מגניב אבל כמובן שלא הספקתי להכין בזמן.
אני מורידה את הכובע הוירטואלי שלי בפני חבריי לאתגר על ההתמדה!
כמה שאני רוצה להספיק הכל ובסוף כלום לא יוצא לפועל.

החודש המרכיב המאתגר הוא שיבולת שועל ובתור חובבת דגנים שכמותי לא יכולתי לוותר על ההזדמנות להכין הפעם משהו טעים. 
תהליך העבודה שלי מאוד ברור- לרשום שטויות על פתקים מרובעים קטנים בתקווה שיום אחד אני אגיע אליהם והם גם ייכנסו לתנור...
אז אתם רואים את הפוסט הקודם בבלוג, זה שהתפרסם בטור ב mynet לפני חודש בערך? על הצד האחורי של אותו הפתק היה מתכון של קרקרים שלקחתי מאמא שלי, מאיזה פעם שהיא הוציאה מתכון מהאינטרנט הזה שלה וגם הכינה אותו. 
זכרתי שהם ממש מצאו חן בעיני אבל לא זכרתי מה המרקם או הטעם שלהם...
גאון, כבר אמרתי?
נו מילא, מה יכול להיות רע בשיבולת שועל עם כמה דברים בפנים בשביל טעם?
הפעם הרעיון הגיע די מהר.

המתכון הבסיסי היה רק עם וניל, אני החלטתי שלא מספיק לי רק וניל אז הוספתי גם קינמון.
ממש במקרה ובלי להתכוון יצא לי חטיף נייצ'ר ואלי ביתי! והוא ממש טעים... קצת פחות קריספי מהמקור אבל עולה עליו בטעם.
את הקרקר המלוח החלטתי להכין בעיקר כי רציתי איזשהו ניגוד לטעמים המתוקים החזקים והשילוב של שום-שמיר ושיבולת שועל הוא נהדר. 
קצת גיוון במתכון רק מוסיף טעם בחיים...

ואם בא לכם לבדוק מה חבריי לאתגר הכינו, רוצו להקליק!
יש גם גלידה!

קרקר וניל-קינמון

110 גר' חמאה רכה
1/2 כוס סוכר חום
1 מקל וניל
קינמון לפי הטעם
קורט מלח
1 כוס קמח לבן
1.5 כוס שיבולת שועל שלמה

שמים בקערת המיקסר את החמאה, סוכר ותבלינים ומקרימים עם וו הגיטרה עד קבלת קרם רך ואחיד.



מוסיפים את הקמח ושיבולת השועל בכמה פעמים לחילופין, כשמסיימים עם הקמח.


מידי פעם עוצרים ומגרדים בעזרת מרית את הדפנות והתחתית כדי לקבל בצק אחיד, מעבדים רק עד קבלת מרקם אחיד.
מעבירים לנייר אפייה גדול, מניחים מעל נייר אפייה שני ומרדדים למשטח בעובי חצי ס"מ בערך.


מכניסים למקרר לכחצי שעה להתייצבות.
מוציאים מהמקרר, מפרידים את נייר האפייה העליון אך לא מורידים אותו, הופכים צד ומפרידים את הנייר שהיה התחתון ואותו כן מורידים (זה צעד מאוד חשוב, אחרת הקרקרים קצת יידבקו לנייר ויהיה קשה להפריד אותם ממנו לאחר האפייה) וכשהבצק המרודד מונח על משטח עבודה פנוי מסמנים בעזרת סכין גדולה או רולר של פיצה את גודל הקרקרים שרוצים לחתוך.


מורידים שאריות של בצק מהצדדים כדי שהמשטח המרודד יכנס לתבנית האפייה שטוח בלי קצוות מעוגלים.
מעבירים את נייר האפייה לתבנית גדולה ומכניסים לאפייה בחום בינוני (165) לכ-30 דקות עד הזהבה ובנגיעה הבצק התייצב ולא רך.
מוציאים את המשטח מהתנור ומניחים בצד לכמה דקות בודדות, רק כדי שיהיה נוח להעביר חזרה למשטח עבודה בלי התבנית.
לאחר כמה דקות מעבירים את נייר האפייה למשטח עבודה נקי ובעזרת הסכין הגדולה מהמערכה הקודמת עוברים על הסימונים ממקודם וחותכים את הקרקרים עד הסוף.


כדאי מאוד לעשות את כל הפעולות האחרונות בזהירות כי הקרקרים עדיין לא יציבים לגמרי ומאוד עדינים ושבירים מאוד.
את הקרקרים החתוכים משאירים באוויר הפתוח עד שהם מתייצבים ומקררים לגמרי. לאחר מכן שומרים בכלי אטום עד שבועיים.
אם ישאר מהם משהו...


קרקרים שום-שמיר

150 גר' חמאה רכה
1/2 כפית מלח
שום גבישי
חופן עלי שמיר מיובש (אפשר גם טרי)
1 כוס גבינת גאודה מגורדת
1 כוס קמח לבן
2 כוסות שיבולת שועל שלמה

שמים בקערת המיקסר את החמאה, תבלינים וגבינת הגאודה ומעבדים עם וו הגיטרה עד קבלת קרם אחיד.



מוסיפים את הקמח ושיבולת השועל לחילופין ומסיימים עם הקמח.



מעבדים את הבצק באותה הצורה של הקרקרים המתוקים.

הקרקרים המלוחים נאפים גם כן באותה הטמפרטורה (165) אך קצת יותר זמן מהמתוקים, שימו לב אם אתם מכינים את שני הסוגים יחד.




2 תגובות:

  1. הפוסט מציע איחוד מרגש:
    גלידת-עוגיות-שיבולת-שועל מסונדווצ'ת בתוך הקרקרי-נייצ'ר-ואלי.
    אומנומנום!

    השבמחק
    תשובות
    1. אומנומנום בהחלט!
      שאר הירקות קופצים על הרעין...

      מחק