יום שני, 18 במאי 2015

פילה סלמון בציפוי קשיו, פרמזן ועשבי תיבול

לכבוד שבועות החלטתי להכין משהו קצת שונה.
כמובן שכל הרשת מלאה במתכוני גבינות ובצקים למיניהם, לכן החלטתי דווקא להכין דג. משהו קליל שהולך נהדר ליד כל שאר המנות החגיגיות שעל שולחן החג.

פילה סלמון בחתיכה אחת פותר הרבה מאוד בעיות, כשמכינים את הדג בצורה הזאת אין צורך להתחיל להתעסק עם כמה מנות יחד, לדאוג שכולן אפויות באותה המידה ומה אם נגלה אחת לא תצא טוב?
כשיודעים שמהחתיכה הגדולה שמכינים כל אחד לוקח כמה שהוא רוצה וכל אחד יהיה מרוצה, הרבה דאגות כבר יורדות מהראש.

את המנה הזאת אני בטוחה שאתם מכירים, כל אחד בגרסא קצת אחרת.
הפעם החלטתי לשלב בין הסלמון לציפוי הקראנצ'י של אגוזי קשיו, פרמזן ועשבי תיבול. הטעם האגוזי של הקשיו תורם פה מאוד לעושר של הסלמון והמרירות של גרידת הלימון ועלי המרווה.
חשוב שהציפוי יהיה משמעותי ולא דק מידי, הוא אחד הגורמים לכך שהדג נשאר עסיסי ולא מתייבש באפייה.

כמה דגשים-
- אני השתמשתי בסלמון עם עור, הורדתי אותו לבד. אם אתם לא יודעים איך, בקשו ממוכר הדגים לעשות זאת. למרות שהעובדה אם יש עור או אין עור לא משנה כלום במנה, סתם משהו אחד פחות להתעסק איתו.
- שילוב הטעמים של עשבי התיבול מאוד מתאים לדעתי לדג. כמובן שבזיליקום גם כן יכול מאוד להתאים רק אל תעמיסו יותר מידי טעמים יחד.
- במקום אגוזי קשיו אפשר לשים אגוזי לוז.
- כמובן שאפשר להכין את המנה כמנות אישיות ולפרוס את הפילה למנות בגודל אישי, רק שימו לב לזמן האפייה שמתקצר משמעותית.

פילה סלמון בציפוי קשיו ועשבי תיבול
4-6 מנות
1 ק"ג פילה סלמון
שמן זית


לציפוי-
50 גר' קשיו
2 פרוסות לחם
100 גר' פרמזן
חופן עלי פטרוזיליה
10 עלי מרווה
גרידה מלימון גדול
3 כפות שמן זית
מלח גס
פלפל שחור גרוס


מנקים את הסלמון אם נשארו קשקשים, מזלפים מעט שמן זית על נייר האלומיניום ומניחים את הדג כשצד העור בחלק התחתון.


שמים את כל חומרי הציפוי בבלנדר וטוחנים היטב עד שמקבלים פירורים אחידים.



כשהציפוי מוכן מכסים איתו את הדג, ממש מועכים אותו כדי לקבל מעטה אחיד וקשיח שמצפה את הדג.


מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום גבוה (200) ל-20 דקות בדיוק.



בגמר האפייה מוציאים את הדג מהתנור ונותנים לו לעמוד כמה דקות בודדות לפני ההגשה.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה