יום שישי, 22 במאי 2015

קינוח קרם גבינה וקראמבל שיבולת שועל-בוטנים קליל

הפעם החלטתי שלא לסבך אתכם עם עוגות גבינה אפויות או קרות. עם בסיס או בלי בסיס.
קינוח קליל בכוס הוא אחד הדברים האהובים עלי, לא משנה אם אתם מפוצצים מהארוחה, תמיד משהו שמגיע בכוס יזמין אתכם לטעום ממנו לכל הפחות, או אפילו לסיים אותו לאט לאט, כפית כל פעם.
קרם גבינה עדין שמשתלב מצויין עם קראמבל של קוואקר ושברי בוטנים וחמיצות עדינה של פירות יער שתשבור את המתיקות.

כמובן שאפשר להכין כל מרכיב בנפרד יום קודם ולשמור אטום ולפני ההגשה להרכיב בכוסות, רצוי ממש לפני בגלל שהקראמבל והנשיקות סופחים לאט את הלחות מהקרם ומאבדים מהקראנצ'יות שלהם וחלק ממשחקי המרקמים ילכו לאיבוד.

אני השתמשתי בגבינת שמנת יחסית שמנה אבל כל אחד יכול להשתמש באיזה גבינה שהוא רוצה, רק לא פחות מ 5% שומן, המרקם כבר לא יהיה קרמי, הוא יהפך לנוזלי מידי.
כמובן שגם את פירות היער אפשר להחליף בכל פרי שאוהבים, נקטרינות או משמשים יתאימו פה מצויין, מקרמלים בעדינות את הפירות ומקררים אותם היטב לפני שילובם בקינוח.

קינוח קרם גבינה קליל
לקראמבל-
1/5 כוס דמח לבן
1/2 כוס קוואקר
1/2 כוס שברי בוטנים
1/3 כוס סוכר לבן
1/3 כוס סוכר חום
50 גר' חמאה מומסת
קורט מלח

לקרם גבינה-
100 גר' גבינת שמנת
250 מל' שמנת מתוקה
2 כפות סוכר וניל
גרידה מלימון גדול
תערובת פירות יער-

קופסת פירות יער קפואים
4 כפות סוכר
נשיקות


לקראמבל- מערבבים את כל החומרים היבשים ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב עד שכל התערובת ספגה את החמאה ומעבירים לתבנית אפייה עם נייר כסף. 


אופים בחום גבוה (200) כעשר דקות כשדואגים מידי פעם לערבב שהתחתית לא תישרף.


לקרם- שמים את כל החומרים בכלי המיקסר ומקציפים עד קבלת קצפת יציבה, מעבירים לשק זילוף.


לתערובת פירות היער- שמים את הפירות הקפואים בסיר קטן יחד עםהסוכר ומבשלים עד רתיחה. מצננים לגמרי לפני השימוש.


להרכבה- מזלפים מעט מקרם הגבינה בתחתית הכוס, מעל מפזרים 2 כפות מהקראמבל ושוברים מעט נשיקות. מזלפים עוד מהקרם ליצירת שכבה אחידה ומעל מניחים 2-3 כפות מתערובת פירות היער.



מעל מזלפים עוד מקרם הגבינה עד לקצה הכוס. מקשטים במעט קראמבל, נשיקה ועלה נענע.


הקינוח נשמר במקרר כיומיים.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה