יום שלישי, 6 באוקטובר 2015

כדורי בשר ברוטב דובדבנים מתובל

השנה עברה לה במהירות מטורפת בשבילי, איך כבר חזרנו לתקופת החגים?
טוב נו, תמיד כדאי למצוא סיבות לחגוג ואיך חוגגים בצורה הטובה ביותר? משפחה, חברים טובים ואוכל טוב, איך לא.

אני מאוד אוהבת את מאכלי ראש השנה, בעיקר בגלל שילובי הטעמים, הרי צריך קצת מתוק בשביל לפתוח את השנה כמו שצריך.
הפעם אני לוקחת מתכון מוכר וקצת משדרגת אותו. קצת יותר חגיגי, שיתאים לרוח העונה.
כדורי בשר ברוטב דובדבנים, שילוב מרכיבים מתוקים במנה עיקרית שגורם לבלוטות הטעם לחגוג.

אני השתמשתי בדובדבנים קפואים ומעט פירות יער, רק בשביל טיפה חמיצות, אבל אפשר להשתמש בכל הכמות בדובדבנים. כמובן שצריך להפשיר אותם היטב במקרר לפני השימוש ואם יש לכם גישה לדובדבנים טריים, עוד יותר טוב למרות שפער הטעמים לא כל כך גדול והקפואים עושים את העבודה מצויין. המשומרים פה פחות מתאימים, יש להם טעם לוואי.

מבחינת התיבול- מאוד כדאי להוסיף את שבבי הצ'ילי לתערובת הבשר, גם אם אתם לא מחובבי החריף. אפילו מעט מאוד יעשה את העבודה.
ברוטב כדאי מאוד להוסיף את כל תערובת התבלינים, היא מאוד מוסיפה.
שימו לב שאתם משתמשים בתבלינים השלמים ולא בטחונים, הטחונים יתנו מרקם חולי לרוטב ואת זה אנחנו לא רוצים.

כדורי בשר ברוטב דובדבנים ויין אדום
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל בינוני
1 קישוא בינוני
חופן אגוזי מלך
מלח
פלפל שחור גרוס
שבבי צ'ילי גרוס
2 כפות שמן זית
לרוטב
1.5 כוס יין אדום חצי יבש
¾ כוס דבש
2 מקלות קינמון
3 תרמילי הל
3 נעצי ציפורן
450 גר' דובדבנים


מכינים את תערובת כדורי הבשר- טוחנים את הקישוא הבצל דק, סוחטים היטב ומעבירים לקערה בינונית יחד עם הבשר הטחון.


קוצצים את אגוזי המלך דק ומוסיפים לתערובת.


מתבלים במלח, פלפל שחור, שבבי צ'ילי ושמן הזית, מערבבים היטב עד קבלת תערובת אחדה. מניחים בינתיים בצד להתייצבות.


להכנת הרוטב- בסיר רחב מביאים לרתיחה את היין יחד עם הדבש והתבלינים.


כשהיין רותח מוסיפים את הדובדבנים ומבשלים יחד עד שהרוטב מתחיל להצטמצם.


תוך כדי בישול הרוטב מתחילים בטיגון כדורי הבשר, מכינים כדורים בגודל כדור פינג פונג בערך ומטגנים במחבת חמה בשמן צמחי (תירס\סויה\קנולה).


מטגנים את הכדורים כשתי דקות מכל צד, מגלגלים את הכדורים שהטיגון יהיה אחיד מכל הכיוונים.


כשהכדורים מטוגנים מכל הכיוונים מעבירים לסיר עם הרוטב המצטמצם ומבשלים יחד עוד כעשר דקות, עד שהכדורים מזוגגים היטב וספגו את טעמי הרוטב.
כדאי להגיש לצד אורז לבן או בצקיות חמימות.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה