יום חמישי, 8 באוקטובר 2015

כרעי עוף קראנצ'יות

אני תמיד חושבת מה כבר אפשר לחדש עם עוף.
הרי עשו כבר הכל, משימוש בחלקים שונים למילוי, דרך מרינדות שונות ומגוונות עד ציפויים במרקמים שונים.
בדרך כלל אני באמת מנסה לגוון במרינדה ובמילוי, אז הפעם החלטתי ללכת על הציפוי (וגם על המרינדה אבל זה החלק השני בסיפור).

ציפויים קראנצ'יים בדרך כלל משיגים על ידי טיגון בלילה בשמן עמוק, אבל אני החלטתי שאין סיבה לטגן בשמן עמוק כשאפשר לשחק עם הציפוי עצמו ולהשתמש בחומרים שגם באפייה ייצרו מרקם קראנצ'י שכיף לאכול.
ומה יותר קראנצ'י מקורנפלקס?
קורנפלקס ובוטנים יחד, צודקים!

הטיפול בעוף והשימוש בטעמים שמשלימים אחד את השני זה עיקר העיניין יחד עם המרקם כי מה זה משנה שיש ציפוי שכיף לאכול אם לעוף אין טעם?
חשוב מאוד לנסות לשלב מרכיבים שמשלימים אחד את השני בטעמים, במיוחד במרינדות.
פה השתמשתי גם בחמאת בוטנים במרינדה, קצת יין לבן, סויה ותיבול נוסף משלימים את הטעמים שסוגרים את המנה.
העוף הולך מצויין לצד תפו"א אפוי וסלט קטן.

כרעי עוף בציפוי קרנאצ'י

3 כרעיים מחולקות

למרינדה-
1 כוס יין לבן
½ כוס חמאת בוטנים
3 כפות סויה
3 כפות רכז רימונים
4 שיני שום כתושות
½ כפית מלח
פלפל שחור לפי הטעם

לציפוי-
½ 1 כוס קורנפלקס
1/2 כוס בוטנים קלויים


מנקים את הכרעיים ומניחים בצד
מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה גדולה ומכניסים את הכרעיים להשרייה, לחצי שעה לפחות.


להכנת הציפוי- שמים את הקורנפלקס בקערה בינונית ובעזרת כוס או קצה של מערוך כותשים אותו לפירורים, אבל לא עד אבקה.


את הבוטנים טוחנים וגם אותם לא לטחון דק מידי, שישארו קצת שברים. זאת מהות הקראנצ'יות.
מערבבים יחד את הבוטנים והקורנפלקס.
לאחר חצי שעה של השרייה מוציאים את העוף מהמרינדה, טובלים בתערובת הציפוי מכל הכיוונים ומניחים בתבנית אפייה מעל נייר אלומיניום.


מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפייה בחום בינוני-גבוה (180) לכ- 45 דקות.
לאחר 45 דקות מורידים את הכיסוי וממשיכים לאפות עוד כ- 20 דקות עד שהציפוי שחום.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה