למרות שנגמר החופש הגדול אנחנו עדיין לא סיימנו רשמית את עונת הקיץ, יעידו
על כך הימים והלילות החמים שרק מחכים לנו מחוץ למזגן.
ארוחת ערב קלה היא הפתרון המומלץ לערבים החמימים שעדיין אין כוח לבלות בבישולים
במטבח.
חביתה זה נחמד כשליד יש קצת ירקות וגבינות, אבל פריטטה עם הירקות מטוגנים והגבינה שנמסה בתוכה זה כבר הרבה יותר טעים!
קצת ירקות קצוצים, קצת טיגונים במחבת גדולה על להבה חזקה (בעיקר כדי לסיים עם הטיגונים מהר וכדי שהירקות לא יוציאו את הנוזלים ויתבשלו במקום להיצרב) עוד קצת סבלנות עם הביצים ויש ארוחת ערב מושקעת מספיק בשביל ערבי הקיץ הלוהטים.
חביתה זה נחמד כשליד יש קצת ירקות וגבינות, אבל פריטטה עם הירקות מטוגנים והגבינה שנמסה בתוכה זה כבר הרבה יותר טעים!
קצת ירקות קצוצים, קצת טיגונים במחבת גדולה על להבה חזקה (בעיקר כדי לסיים עם הטיגונים מהר וכדי שהירקות לא יוציאו את הנוזלים ויתבשלו במקום להיצרב) עוד קצת סבלנות עם הביצים ויש ארוחת ערב מושקעת מספיק בשביל ערבי הקיץ הלוהטים.
יתרון נוסף לפריטטה הוא שאם נשארה לכם חתיכה מארוחת הערב, אפשר להכין
ממנה אחלה ארוחת צהריים לעבודה או לבית הספר למחרת.
נכון, יש בתוך החביתה ירקות אבל לפעמים אם קוצצים קטן את הירקות ומטגנים אותם כמו שצריך, גם הילדים סרבני הירקות יאכלו ואפילו יאהבו.
נכון, יש בתוך החביתה ירקות אבל לפעמים אם קוצצים קטן את הירקות ומטגנים אותם כמו שצריך, גם הילדים סרבני הירקות יאכלו ואפילו יאהבו.
פריטטת ירקות וגבינת פטה
1 בצל גדול
שיניים מראש שום שלם
1 פלפל אדום בינוני
1 פלפל צהוב בינוני
3 קישואים בינוניים
1 גבעול בצל ירוק
6 ביצים
70 גר' גבינת פטה
מלח
פלפל שחור
שיניים מראש שום שלם
1 פלפל אדום בינוני
1 פלפל צהוב בינוני
3 קישואים בינוניים
1 גבעול בצל ירוק
6 ביצים
70 גר' גבינת פטה
מלח
פלפל שחור
חוצים את הבצל לאורכו ופורסים לרצועות.
מחממים מחבת גדולה עם כ-4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
קוצצים את שיניי השום ומוסיפים למחבת. מטגנים יחד עוד כשתי דקות.
קוצצים את הפלפלים לרצועות דקות ומוסיפים אותן למחבת. מטגנים יחד כחמש דקות, עד שהפלפלים מקבלים צריבה קלה.
את הקישואים חוצים לאורך וקוצצים לפרוסות דקות. גם את פרוסות הקישואים מוסיפים למחבת ומטגנים יחד עם שאר הירקות.
כשכל הירקות צרובים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
מנמיכים מעט את הלהבה, טורפים את הביצים היטב ומוסיפים אל המחבת, דואגים שהבלילה תגיע גם לתחתית על ידי הזזה עדינה של התחתית בלי "לקשקש" את החביתה.
מפוררים את הגבינה על החלק העליון של הפריטטה על כל שטח הביצה החיה, קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים כמעט את כולו גם כן. משאירים חלק לקישוט.
ישנן שתי אפשרויות להמשך הבישול-
הראשונה והקלאסית- להכניס את המחבת לתנור שחומם מראש לחום בינוני לכמה דקות כדי לסיים את בישול הפריטטה.
השנייה וה"חאפרית"- בעזרת צלחת גדולה שמניחים מעל הפריטטה, הופכים בזהירות את החביתה ובעדינות מחזירים אותה למחבת לטיגון קצר של הצד העליון שעכשיו הוא התחתון.
שתי השיטות מוצלחות ואין לי אחת שהיא מועדפת, פשוט מה שיותר נוח לי באותו הרגע.
חשוב לציין שידית המחבת צריכה להיות עמידה בחום במידה ואתם מכניסים אותה לתנור, זאת אומרת שלא תהיה מפלסטיק.
כשהפריטטה מוכנה מעבירים לצלחת הגשה.
מחממים מחבת גדולה עם כ-4 כפות שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
קוצצים את שיניי השום ומוסיפים למחבת. מטגנים יחד עוד כשתי דקות.
קוצצים את הפלפלים לרצועות דקות ומוסיפים אותן למחבת. מטגנים יחד כחמש דקות, עד שהפלפלים מקבלים צריבה קלה.
את הקישואים חוצים לאורך וקוצצים לפרוסות דקות. גם את פרוסות הקישואים מוסיפים למחבת ומטגנים יחד עם שאר הירקות.
כשכל הירקות צרובים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומערבבים היטב.
מנמיכים מעט את הלהבה, טורפים את הביצים היטב ומוסיפים אל המחבת, דואגים שהבלילה תגיע גם לתחתית על ידי הזזה עדינה של התחתית בלי "לקשקש" את החביתה.
מפוררים את הגבינה על החלק העליון של הפריטטה על כל שטח הביצה החיה, קוצצים את הבצל הירוק ומוסיפים כמעט את כולו גם כן. משאירים חלק לקישוט.
ישנן שתי אפשרויות להמשך הבישול-
הראשונה והקלאסית- להכניס את המחבת לתנור שחומם מראש לחום בינוני לכמה דקות כדי לסיים את בישול הפריטטה.
השנייה וה"חאפרית"- בעזרת צלחת גדולה שמניחים מעל הפריטטה, הופכים בזהירות את החביתה ובעדינות מחזירים אותה למחבת לטיגון קצר של הצד העליון שעכשיו הוא התחתון.
שתי השיטות מוצלחות ואין לי אחת שהיא מועדפת, פשוט מה שיותר נוח לי באותו הרגע.
חשוב לציין שידית המחבת צריכה להיות עמידה בחום במידה ואתם מכניסים אותה לתנור, זאת אומרת שלא תהיה מפלסטיק.
כשהפריטטה מוכנה מעבירים לצלחת הגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה