יום ראשון, 18 במאי 2014

בלוגרים של אש וקרח- פסטה פוטנסקה

כבר סגרנו על זה אני שאני גיקית, נכון?
אבל הינה עוד משהו קטן בשביל לסגור את הפינה הזו אם עדיין לא היינו בטוחים-
על "משחקי הכס" אני בטוחה ששמעתם ואם לא כנראה אתם לא חיים על הכוכב הנכון...
בכל מקרה, בקבוצת הבלוגרים שאני חברה בה נזרק הרעיון של להכין מנות בהשראת הסדרה!

לוגו באדיבות גיל 
הפרוייקט הביא בלוגרי אוכל גיקים, כאלו שקראו את הספרים בשקיקה וכאלו (אהם, אהם...)שעדיין תקועים בספר הראשון אבל לא יכולים להפסיק לראות את הסדרה באובססיביות משהו, לנסות ולאתגר את עצמם עם מחשבה על האוכל שמוגש לדמויות האהובות יותר ואהובות פחות ולשחזר את הטעמים והריחות במטבח הביתי.
כל שבוע בלוגר אחר מפרסם את המנה שלו.

המנה שלי לא מבוססת על מנה אחרת שנראתה בסדרה, אלא יותר על קבוצת דמויות, חשובות יותר או פחות שהעלילה לא ממש מתבססת עליהן אך עדיין חשובות לא פחות- הזונות.
כי בווסטרוס יש אין ספור בתי בושת, חלקם אף בניהולו המצויין של "אצבע קטנה" (אוי, כמה שזה נשמע מזעזע בעיברית!) וגם הנערות העובדות צריכות לאכול!

המנה מוכרת לכל אוהבי הפסטה, הלא היא- פסטה פוטנסקה!
"הפסטה של הזונות".
הרעיון מאחורי המנה הוא להכין משהו לאכול אחרי יום עבודה קשה (כן, כן...) ממה שיש בבית, בלי יותר מידי סיבוכים.
חוץ מעגבניות שרי (שראו ימים טובים יותר), פטרוזיליה ופסטה לא באמת היו לי שאר המרכיבים למנה, אז הלכתי לקנות אותם כדי שיהיה לי עם מה להכין את הפוסט. אבל אני מורידה את הכובע (וקצת חושפת את הכתף) בפני הנערות העובדות שיש להן מזווה מלא בכל טוב בשביל להכין את המנה בלי לקפוץ לסופר שפתוח 24/7...


פסטה פוטנסקה
2 מנות

1 בצל גדול 
5 שיני שום
1 פילה אנשובי מסונן מהשמן
1 כף צלפים 
10 עגבניות שרי צהובות
10 עגבניות שרי מנומרות
חופן עלי פטרוזיליה קצוצים
פלפל שחור
2 כוסות פסטה גדולה מבושלת
פרמזן מגורד לקישוט

חוצים את הבצל לאורכו ופורסים לפרוסות דקות. 


מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתחיל להזהיב.
שוטפים היטב את הצלפים ממי המלח, קוצצים את שיני השום יחד עם פילה האנשובי והצלפים ומוסיפים למחבת.


מטגנים יחד עד הזהבה של הבצל ושכל הטעמים מהצלפים והאנשובי יוצאים.


חוצים את העגבניות ומוסיפים למחבת. מטגנים עד שהעגבניות מתחילות להתרכך ולהוציא את המיץ.


מתבלים בפלפל שחור גרוס וטועמים. בגלל שהאנשובי והצלפים מספיק מלוחים לדעתי אין צורך להוסיף מלח אבל שכל אחד יחליט לפי טעמו.


מוסיפים כמעט את כל הפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים.
מוסיפים את הפסטה המבושלת ומערבבים היטב.
מעבירים לקערות הגשה, מפזרים מעל את שארית הפטרוזיליה ופרמזן לקישוט.


הפוסטים שפורסמו עד עכשיו:

עוגת גבינה ניו יורק בנוסח ווסטרוז של אפרת "מדריך השופיסטית לגלקסיה"

עוגיות הלימון של סנסה של טל "מה יש לאכול"

4 תגובות:

  1. יש להן טעם טוב ;)
    גם בעלי מקצועות אחרים יכולים להנות מהארוחה הזו? :P

    השבמחק
    תשובות
    1. אם זה מה שהן היו אוכלות כשהמתכון הזה הומצא, הן חיו טוב...
      אני די בטוחה שגם אנשי מקצוע אחרים יהנו מהמנה, אני נהנתי ;)

      מחק