יום חמישי, 24 במרץ 2016

עוגיות חמאה, שקדים ולימון

אפשר לדעת שפורים מתקרב לא רק בגלל שהחנויות מתמלאות באביזרים לתחפושות אלא גם בגלל שהרשת מתפוצצת ממתכוני אוזני המן למיניהם.
כולם רצים לחדש ולהפתיע.
אז בגלל שהרשת כבר מלאה גם ככה באוזניים בצבעים שונים ומליות מגוונות וגם בגלל שכבר הבאתי לכם מתכון של אוזני המן לפני 3 שנים תמימות (וואו, איך שהזמן עובר!), החלטתי שהפעם אני מביאה משהו קטן ומתוק שיכול למלא היטב את משלוחי המנות שלכם לצד שאר הדברים הטובים שאיתם אתם מפנקים את המשפחה והחברים.

אני מאוד אוהבת עוגיות חמאה, עוגיה פשוטה אך מאוד מספקת.
אם חסר משהו קטן ומתוק לצד הקפה\תה, העוגיות האלה נכנסות למקום הפנוי בשמחה רבה ועונות על דרישת ה
“sugar rush”  בצורה מעולה.

הפעם קצת שידרגתי אותן עם שקדים בשתי צורות, קצת הורדתי מכמות הקמח ובמקומה הוספתי אבקת שקדים ועם תוספת של שקד שלם עם הקליפה, משהו קטן לקישוט.
ובגלל שאנחנו חוגגים את חג פורים, איך אפשר בלי קצת צבע בדמות סוכריות צבעוניות!
כן, כן, הסוכריות הפשוטות שאיתן מקשטים את עוגות היומולדת. הן הכי חגיגיות שיש.

כמובן שאת הקישוטים אתם יכולים לשנות לפי המוזה שנפלה עליכם:
לשים שוקולד צ'יפס או קוביית שוקולד שלמה
להחליף את השקד השלם באגוז אחר שאתם אוהבים
נטיפי חמאת בוטנים יעבדו פה מצויין.

בקיצור, תתפרעו! כי פורים!
חג שמח!

עוגיות חמאה ושקדים לימוניות
כ- 40 עוגיות בינוניות
150 גר' קמח
100 גר' אבקת שקדים
½ כפית אבקת אפייה
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות קטנות
1/3 כפית מלח גס גרוס
1 ביצה
מקל וניל
גרידה מלימון אחד

לקישוט:
שקדים שלמים עם קליפה
סוכריות צבעוניות


שמים בקערת המיקסר את הקמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה, מלח, גרידת לימון וחמאה ומעבדים בעזרת וו גיטרה עד קבלת מרקם חולי.


טורפים את הביצה יחד עם הוניל ומוסיפים לקערת המיקסר. מעבדים יחד רק עד קבלת בצק אחיד.


מגלגלים את הבצק לכדורים קטנים, בערך בקוטר 2 ס"מ, לוקחים שקד ומשקיעים אותו במרכז הכדור.
את הכדור הפחוס טובלים בקערה עם הסוכריות הצבעוניות עם צידו של השקד.

אבולוציה של עוגיה
מסדרים את העוגיות על תבנית עם נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה (170) ל- 12 דקות.


בתום הזמן העוגיות אולי יראו לכם קצת רכות, אבל אל תדאגו הן מתייצבות בקירור. ממש לא כדאי לאפות מעבר לזמן הרשום, אלא אם עשיתם אותן גדולות יותר.
מוציאים מהתנור ומקררים.
כשהעוגיות קרות לגמרי מעבירים לכלי אטום לאיחסון עד לאריזת משלוח המנות.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה