יום רביעי, 9 במרץ 2016

קלתית קדאיף עם מלבי מתובל, תותים ופיסטוקים

בשנים האחרונות גם אנחנו הישראלים הצטרפנו לחגיגות סוף\תחילת השנה האזרחית וכל סיבה למסיבה ולאירוח מביא איתו את החיפוש למנות קלות להכנה אבל שירשימו את האורחים וישאירו אותם עם רצון לעוד כפית אחת...

הפעם הכנתי קינוח שאמנם יש בו כמה שלבי הכנה אבל הוא ממש קליל לביצוע ויוציא מהאורחים קריאות התפעלות והנאה מכל ביס.
שילוב של מלבי מתובל וקרמי יחד עם בסיס שערות קדאיף קראנצ'י וסלט תותים ונענע מרענן, אפילו אני לא יכולתי להפסיק לטעום מהרגע שסיימתי לצלם.

המנה מאוד קלילה ומרעננת, המלבי לא מאוד כבד בעיקר מהסיבה שהוא מורכב משמנת וחלב והתותים החמוצים-מתוקים גורמים למנה להיות קלילה ונעימה בכל ביס מחדש.
אני הכנתי את הקינוח כמנות אישית בתוך רינגים של טארטלטים שהיו לי אבל אתם יכולים להכין אותה בתבנית שקעים של מאפינס, המנות יצאו אמנם קטנות יותר אבל תצא גם כמות גדולה יותר של מנות.
שימו לב שבאפייה שערות הקדאיף מעט מתכווצות, אז תדאגו לכך שהגדלים של חלקי המנה יתאימו אחד לשני.
את דיסקיות המלבי יצקתי בתוך חותכנים עגולים, כאלה של עוגיות, פשוט בגודל קטן יותר מגודל הרינג של הבסיס, אותם עטפתי בניילון נצמד כשצד אחד פתוח והצד השני מנויילן היטב.

אם אין לכם כלים מתאימים אתם יכולים גם למזוג את המלבי לכלי אחד גדול ובעזרת כף להעביר לקלתית האפוייה בזמן הרכבת המנה.

את המלבי תיבלתי בפקעות ורדים, למי שיש תמצית מי ורדים מוזמן להשתמש בה רק בעדינות כי היא הרבה יותר מרוכזת מהפקעות והתיבול צריך להיות מאוד עדין ומרומז.

טארטלט קדאיף ומלבי מתובל
2 מנות גדולות

100 גר' שערות קדאיף
50 גר' חמאה
2 כפות אבקת סוכר

למלבי-
כוס חלב
1 קרטון שמנת מתוקה (250 מל')
75 גר' סוכר
10 פקעות ורדים
2 עלי כפיר ליים
גרידה מלימון אחד
30 גר' קורנפלור
60 מל' מים

לקישוט-
תותים
פיסטוק קלוי
עלי נענע


להכנת המלבי- בסיר קטן שמים את השמנת, חלב, סוכר והתבלינים ומביאים לרתיחה עדינה.


מבשלים כשלוש דקות למיצוי מקסימלי של הטעמים, מסננים את הנוזלים לקערה ומחזירים אותם לסיר.
בינתיים מכינים את הכלים אליהם נמזוג את המלבי.
בקערה קטנה מערבבים היטב את הקורנפלור והמים עד שאין גושים או משקעים בתחתית הקערה ומוסיפים לסיר תוך כדי בישול על להבה בינונת-קטנה, מערבבים כל הזמן עד שהנוזלים מסמיכים והמלבי מקבל את המרקם הרצוי.



חשוב מאוד שלא לבשל יותר מידי או לשכוח את המלבי על האש כי התחתית נשרפת מאוד מהר אם לא שומרים עליה.
מכבים את האש ומוזגים ישר לכלים שאיתם המלבי יכנס למקרר להתייצבות.


מכסים בניילון נצמד בצמוד לפני השטח ומכניסים למקרר ללילה.

להכנת קלתית הקדאיף- בקערה גדולה מפרקים את שערות הקדאיף כמה שיותר, עליהן מפזרים את אבקת הסוכר ובעזרת הידיים מערבבים היטב עד שכל השערות מכוסות.


ממיסים את החמאה ומוזגים מעל שערות הקדאיף. מערבבים היטב וממש עושים מסאז' לשערות עד שכולן ספגו את החמאה באופן שווה.
מניחים את הרינגים על נייר אלומיניום ובתוכן מסדרים את שערות הקדאיף בשכבה שווה בתחתית ועל הדפנות. רצוי לדחוס בעדינות שהצורה תשמר כמה שיותר טוב.


מכניסים לאפייה בחום בינוני-נמוך (150) לכחצי שעה עד שהקלתית אפוייה וזהובה.
מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין, רק אז אורזים בכלי אטום עד להגשה.


לסלט התותים- מכינים אותו כחצי שעה לפני ההגשה.
לקערה קטנה חותכים קטן את התותים, לפי הכמות הרצויה (אני חתכתי לשתי מנות 8 תותים יפים) ומעל מפזרים 2 כפיות סוכר.


בעזרת מזלג מועכים בעדינות את התותים ומניחים בצד עד להרכבה.


לקישוט קולים מעט פיסטוקים, כ- 10 דקות על חום בינוני-נמוך (150). כשמוכנים מוציאים ומקררים לחלוטין ורק אז קוצצים גס.


להרכבה- כדאי מאוד להרכיב את המנה ממש לפני ההגשה.
לוקחים קלתית קדאיף ומניחים על הצלחת. לוקחים בזהירות את אחת מדיסקיות המלבי והופכים אותה בעדינות על הקלתית, שימו לב שלא לשבור את השוליים.


את  סלט התותים מסדרים במרכז המלבי ומעל מפזרים מעט פיסטוקים ועלי נענע קצוצים.
אפשר גם לפזר מעט פיסטוקים מסביב לקישוט.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה