יום חמישי, 10 במרץ 2016

מאפינס כרובית ובטטה ללא גלוטן

אני מאוד אוהבת מאפי ירקות.
פשטידות, קישים, מאפינס. עם בצק או בלי בצק, זאת  דרך מצויינת לנצל ירקות שישבו במקרר או בסלסלה והם כבר לא בשיא שלהם.
עד כמה שאני אוהבת בצקים, לא תמיד צריך אותם.
תוספת של מעט קמח תירס, רק בשביל קצת לחזק את הבלילה, לתת לה יציבות עושה את העבודה ואין צורך בקמח לבן.

אני עכשיו עושה הפרדה בין קישים, שהמלית בהם באמת צריכה את החיזוק והמעטפת של בצק העלים\פריך לבין פשטידות שהם יכולים לעמוד בפני עצמם בלי בצק.
לפעמים אני אפילו מעדיפה מאפים בלי קמח. הירקות עושים את ההבדל, הם אלו שנותנים את הנפח למאפה והם גם אלה שעושים אותו עדין ומתאים לארוחת ערב קלילה או אפילו כתוספת לבראנץ'.
כמובן שהגבינות מאוד מוסיפות למלית וגם כאן חשוב לשים לב אליהן ולמינון אחרת אנחנו שוב חוזרים למנה כבדה.

הגבינות הקשות שבהן השתמשתי הן גאודה ושוויצרית, אבל אתם מוזמנים להשתמש בגבינות שאתם אוהבים, רק לא לעלות על הכמות הרשומה במתכון.
קשקבל ופטה גם כן יכולות להתאים, פשוט שימו לב לכמות המלח שאתם מוסיפים.
פרמזן או פקורינו יכולות מאוד להתאים אבל רק בכמות קטנה יחסית, אולי רק לפיזור מעל המאפינס.

כמובן שאפשר להכין את המאפינס מראש ולחמם לפני ההגשה, לילה במקרר מאוד יעזור להתייצבות שלהם.

מאפינס בטטה וכרובית ללא גלוטן
1 בטטה בינונית
1.5 כוס פרחי כרובית קצוצים דק
1 קרטון שמנת מתוקה (250 מל')
3 ביצים
1.5 כוס גבינה קשה מגורדת
5 עלי מרווה
גבעול בצל ירוק
חופן עלי פטרוזיליה
1/2 כוס קמח תירס דק (לפולנטה)
מלח
פלפל שחור גרוס
4 כפות שמן זית

מפרקים את הכרובית לפרחים ומשרים בקערת מים עם חומץ לכחצי שעה. שוטפים היטב לאחר מכן.
מקלפים את הבטטה, שוטפים היטב ומגדרים אל תוך קערה גדולה.
מתוך הכרובית ששטפנו קוצצים דק כמות שתמלא כוס וחצי, את הגבעולים קוצצים קטן ואת הפרחים מפרקים לפרחים כמה שיותר קטנים, לא צריך ממש לקצוץ לפירורים. בערך בגודל של חצי ס"מ.
קוצצים את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה.


לקערה מוסיפים את שאר החומרים- קמח התירס,שמנת, ביצים, גבינות, שמן זית ומתבלים לפי הטעם.


מערבבים היטב ומעבירים לתבנית שקעים מכוסה בעטרות נייר.


ממלאים כל שקע כמעט עד הקצה ומכניסים לאפייה בחום בינוני-גבוה (175) לכעשרים דקות.
המאפינס מוכנים כשקיסם שננעץ יוצא יבש עם מעט פירורים.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה