לפעמים כשהארוחה
כבר כמעט מוכנה אתם עדיין מרגישים שחסר עוד איזה סלט קטן לצד המנות העיקריות?
אני בטוחה שגם לכם זה קורה.
אני בטוחה שגם לכם זה קורה.
במצב כזה אני בדרך כלל אוהבת לגשת למצרכים שלא דורשים בישול, או לפחות בישול ארוך.
בורגול זה המרכיב האהוב עלי במקרים האלה בעיקר בגלל הסיבה שהוא לא דורש בישול אבל
גם בגלל שהוא מתאים להמון מרכיבים במטבח, הוא מקבל באהבה כל טעם שתפגישו אותו
איתו.
בסוף השבוע האחרון
הייתי אצל ההורים והיה לי קצת זמן לשחק במטבח שלהם.
היה בורגול מושרה על השולחן שחיכה שמישהו יעשה איתו משהו, אז התחלתי לחשוב מה יש במקרר שיוכל להשתלב איתו.
יחד עם אפונה, פלפל אדום וצלפים נוצר לו סלט שחוסל לגמרי עד הגרגר האחרון ואפילו הוכן שוב בכמות כפולה בשבת בצהריים.
היה בורגול מושרה על השולחן שחיכה שמישהו יעשה איתו משהו, אז התחלתי לחשוב מה יש במקרר שיוכל להשתלב איתו.
יחד עם אפונה, פלפל אדום וצלפים נוצר לו סלט שחוסל לגמרי עד הגרגר האחרון ואפילו הוכן שוב בכמות כפולה בשבת בצהריים.
אתם מבינים שבאמת
לא צריך מרכיבים מוזרים או יקרים בשביל ליהנות מאוכל?
לפעמים הדברים הפשוטים הם הכי טעימים.
לפעמים הדברים הפשוטים הם הכי טעימים.
סלט
בורגול ואפונה
1 כוס בורגול
2 כוסות אפונה קפואה
1 פלפל אדום גדול
6-8 שיני שום
1 כף צלפים מסוננים
3 גבעולי בצל ירוק
מלח גס גרוס
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון גדול
שמן זית
2 כוסות אפונה קפואה
1 פלפל אדום גדול
6-8 שיני שום
1 כף צלפים מסוננים
3 גבעולי בצל ירוק
מלח גס גרוס
פלפל שחור גרוס
מיץ מלימון גדול
שמן זית
משרים את הבורגול
במים רותחים כחצי שעה, מסננים מהמים ומעבירים לקערה בינונית.
את האפונה חולטים ממש כמה דקות, רק עד שרכה, מסננים ומעבירים לקערה יחד עם הבורגול.
קוצצים יחד את שיני השום והצלפים דק מאוד ומוסיפים לקערת הבורגול והאפונה.
קוצצים קטן מאוד את הפלפל האדום ומוסיפים לקערה, כך גם את הבצל הירוק.
מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומיץ לימון, מערבבים היטב ואוכלים בתיאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה